Fuksisanasto

Eli kuinka puhutaan opiskelijaa


Ainejärjestö Jokaisella opintosuunnalla (ent. pääaineella) sekä osalla koulutusohjelmista on valtsikassa oma ainejärjestönsä. Ainejärjestöjen hallitusten järjestämän toiminnan kautta pääset helposti kiinni opiskelijaelämään.

Aleksandria / “Allu” Kaisa-kirjaston vieressä sijaitseva opiskelutila, jossa on vapaita työtiloja ja tietokoneluokkia sekä tulostusmahdollisuus.

Alina Uuden Ylioppilastalon kolmannessa kerroksessa sijaitseva kaikkien HYYn järjestöjen käytössä oleva biletila.

Dekaani Tiedekunnan johtaja ja tiedekuntaneuvoston puheenjohtaja.

Fuksisuunnistus Kannunvalajien järjestämä, syksyn riehakkain fuksitapahtuma, jossa löydät itsesi suorittamassa mitä erikoisempia tehtäviä keskustakampuksen ympäristössä.

Fuksitoimikunta Syksyllä valittava, eri opintosuuntien fukseista koostuva toimikunta, joka järjestää fukseille paljon tapahtumia sekä hankkii fukseille haalarit.

Haalarit Valtiotieteilijän punaiset haalarit saat fuksivuoden aikana, ja viimeistään laskiaisena ja vappuna pääset likaamaan ne kunnolla. Haalareihin voi halutessaan ommella vaikka kuinka monta haalarimerkkiä, tosin ethän ompele heti alussa merkkejä mainoslogojen päälle!

Halloped Hallinnon opiskelijaedustaja, joita toimii sekä koulutusohjelma-­, tiedekunta-­ että koko yliopiston tasolla.

Helka Yliopiston kirjaston tietokanta, josta voi varata, hakea ja uusia kirjoja sekä esimerkiksi etsiä tietokantoja.

HOPS Henkilökohtainen opintosuunnitelma, joka tehdään ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Suunnitelma ei ole sitova, mutta se auttaa suunnittelemaan ja hahmottamaan tulevia opiskeluvuosia.

HYY Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, joka ajaa Helsingin yliopiston opiskelijoiden etua.

Kaapelin­-valajat Kannunvalajien sähköpostilista, jolle tuutorisi opettaa sinut liittymään.  Listalta saat tietoa opiskeluihin ja vapaa-aikaan liittyvistä tapahtumista.

Kandin- ja maisterintutkielma Alemman ja ylemmän korkeakoulututkinnon kirjoitustyöt, kandin laajuus on 6 ja maisterintutkielman 30 opintopistettä.

KannuGames Perinteinen, Suomenlinnassa järjestettävä Kannunvalajien syksyn ensimmäinen fuksitapahtuma, jossa eri koulutusohjelmien fuksit pääsevät tutustumaan toisiinsa.

Kannuklusteri Uuden ylioppilastalon kolmannen kerroksen tilat, joissa majailevat kaikki valtsikan opiskelijajärjestöt. Tiloissa järjestetään juhlia, kokouksia ja muuta toimintaa. Klusterin neljällä huoneella on yhteiskuntatieteellisten vaikuttajien nimet: Marx, Beauvoir, Weber ja Heidegger.

Kannustin Oy Kannunvalajat ry:n omistama yritys, joka järjestää valmennuskursseja valtsikaan hakeville.

Neppisskabat Toukokuussa Suomenlinnassa järjestettävä, kaikille avoin neppisautokilpailu.

Opettajatuutori Oman oppiaineen henkilökunnan jäsen, joka auttaa fuksia opinnoissa. Omaa opettajatuutoria saa häiritä koko opiskeluajan.

Opintopiste (op) / “noppa” Näitä saat luentokursseista, esseistä, seminaareista ja tiedekuntatenteistä, eli toisin sanoen suorittamalla opintojasi.

Sillis Järjestön vuosijuhlien jälkeisenä aamuna järjestettävä brunssi, jossa muistellaan edellisen illan juonenkäänteitä ja nautitaan juhlittavan järjestön tarjoiluista.

Sitsit Akateeminen pöytäjuhla, jossa syödään, pidetään puheita, juodaan ja lauletaan lauluja valtsikan punaisesta laulukirjasta. Sitsaamisen makuun pääset heti syyskuussa Kannunvalajien fuksisitseillä.

Tuutori Tukesi ja turvasi erityisesti opintojesi alussa. Tuutorilta saa kysyä mitä vain!

Unicafe Opiskelijaruokala, joka tarjoaa paljon höystöjä ja muhennoksia eri nimillä.

Unisport Voit käydä huolehtimassa kunnostasi ryhmäliikuntatunneilla, kuntosalilla ja palloiluvuoroilla. Myös muilla kampuksilla keskustakampuksen lisäksi on Unisporteja.

Valtsika Valtiotieteellinen tiedekunta.

Valtsikan vappu Vappu on vuoden suurin opiskelijajuhla! Valtsikalaiset viettävät vappuaattoa valtsikan pihalla huikeassa tunnelmassa. Vappupäivänä kannunvalajat loikoilevat Ullanlinnanmäellä muiden opiskelijoiden joukossa.

Vuosijuhlat / “vujut” Vuosijuhlilla juhlitaan ainejärjestöjen vuosipäivää kuuntelemalla juhlapuheita, nostamalla maljoja ja nauttimalla illallisesta jatkoja ja sillistä unohtamatta. Vuosijuhlille pukeudutaan usein formaalisti.

WebOodi Opintosi yhteenkokoava sivusto, jonka kautta pääset ilmoittautumaan kursseille ja tentteihin sekä tarkastelemaan niin suoritettuja opintojasi kuin kurssi-ilmoittautumisiakin. Valtiotieteellisen tiedekunnan opinto-­oppaat löytyvät myös Weboodista.