Dilemma

Dilemma ry
filosofia
Filosofian kandiohjelma (HUM-TDK)


”Degenerates, degenerates, they all turn into monkeys!” – Slavoj Žižek

Tervehdys, ystävä, ja tervetuloa Dilemmaan! Valitsit opinahjoksesi filosofian, tieteistä ensimmäisen, historian suunnannäyttäjän ja ihmiskunnan kirkkaimman valon sen synkimpien koitosten hetkinä. Nyt on sinun vuorosi nostaa soihtu käteesi, asettua tämän tieteenalan tradition eturintamaan, ja näyttää väylä kohti uusia seikkailuja ja löytöjä. Tunnet jatkumon läsnäolon tarttuessasi teokseen jos toiseenkin. Imet opinnoissasi tuhansia vuosia rakennetun tiedon kitusiisi, ja tulet itsekinmuuraamaan kiven entisaikojen perustusten päälle. Ei kulu kauaakaan, kun jo löydät itsestäsi jonkunuuden liekin, syvälle sisimpääsi kätketyn palon, joka johdattaa sinua eteenpäin filosofian poluilla, jajonka vain Sokraattinen dialektiikka voi tuoda esiin.
 
Dilemma ry on vuonna 1967 perustettu kaikkien filosofian opiskelijoiden ainejärjestö ja edunvalvojaHelsingin yliopistossa. Filosofian koulutusohjelman opiskelijat toimivat kahdessa tiedekunnassa, sillä uudet opiskelijat ovat valinneet jo ennen valintakokeita, tavoittelevatko he valtiotieteellisten tieteiden tutkintoa, vaiko humanististen tieteiden tutkintoa. Kahdessa tiedekunnassa toimiessaan dilemmalaiset voivatkin etuoikeutetusti poimia parhaat hedelmät niin Humanisticumin kuin Kannunvalajienkin oksilta. Kaikki pääaineopiskelijoista sivuaineopiskelijoihin ja muuten vain filosofishenkisistä yksilöistä lähtien ovat tervetulleita mukaan toimintaamme.
Edunvalvonnan lisäksi Dilemman tehtävä on tarjota jäsenilleen viihdykettä ja tuoda eri taustaiset opiskelijat toistensa huomaan. Kookasta intressikenttää tyydyttääkseen onkin tarjottava laajalti myös erilaista ainejärjestötoimintaa. Tavallisten bileiden ja illanistujaisten lisäksi laitoskahveilla filosofian oppiaineen henkilökunta kohtaa opiskelijat kahvi- ja teekupposten äärellä, kun taas ruumiinharjoituksista huolehtivat mm. C.S. Peirce jalkapalloturnaus ja David Hume -biljardikisat. Taiteitakaan ei tietenkään unohdeta. Erilaisten kulttuuritapahtuma-vierailujen lisäksi dilemmalaiset tuottavat myös omia legendaarisia pääsiäiskuvaelmiaan, open mic–iltojaan ja lukupiirejään. Kustannamme myös Suomen vanhinta filosofista julkaisua, Minervan Pöllöä.
Totta tosiaan, paljon jää tieteen ja tutkimusten ulkopuolelle, kun ympärilleen uskaltaa hiukan vilkaista! Yksi tie tutkia ihmisyyttä on kenties pelkästään kirjallisimenetelmin. Joskus voi kuitenkinolla, että todellisuuden tai suuren Toiseuden kohtaaminen on välttämätöntä empiirisin (yäk!) menetelmin. Oli miten oli, olet ottamassa askelta valtavaan ja monimutkaiseen filosofian viidakkoon. Tervetuloa!

 

Kotisivut /dilemmahelsinki @dilemma_ry