HYY

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY)


Hei fuksi, me ylioppilaskunnassa olemme odottaneet juuri sinua 151 vuotta!

Ennen kun vastaan tarkemmin kysymykseen “mikä ihmeen ylioppilaskunta??”, haluan lämpimästi onnitella sinua Helsingin yliopistoon ja erityisesti valtsikaan pääsystä! Aloitan itse viidennen opiskelusyksyni ja omasta mielestäni yliopistossa parasta ovat (tietysti) ihmiset, uuden oppiminen, kriittinen ajattelu sekä lukemattomat erilaiset osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuudet opintojen rinnalla.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta eli tuttavallisimmin HYY on jäseniensä näköinen yhteisö. Me valvomme jäsentemme – eli myös sinun – etuja ja oikeuksia yliopistolla, kaupungissa ja yhteiskunnassa. Meille sydämen asioita ovat muun muassa niin opiskelun saumattomuus, opiskelijan asuminen ja toimeentulo kuin mielekäs opiskelijatoimintakin.

Olet ehkä jo tutustunut tiedekuntajärjestö Kannunvalajiin ja muihin valtsikassa toimiviin järjestöihin. Me HYYssä tuemme järjestöjemme toimintaa avustusten, tilojen ja koulutusten muodossa. Koulutamme järjestötoimijoita, tuutoreita ja vapaaehtoisia, jotta järjestötoiminta olisi niin tekijöilleen kuin vaikkapa tapahtumiin osallistujille mahdollisimman mieluisaa. Toimintaan osallistuvat keräävät myös taitoja, joita he voivat hyödyntää myöhemmin urallaan ja elämässään. Taitojen lisäksi matkalla mukaan tarttuu uusia samanhenkisiä ystäviä!

Ylioppilaskunnassa parasta sen luoman yhteisön lisäksi on sen tarjoamat tekemisen ja vaikuttamisen paikat. HYYn siipien alle mahtuu opiskelija- ja ainejärjestöjä, osakuntia, harraste- ja kulttuurijärjestöjä, speksejä, yhteiskunnallisia ja poliittisia järjestöjä, valiokuntia sekä kerhoja. Yliopistossa opiskelussa upeaa on se, että sinun matkasi fuksista valmistuneeksi maisteriksi voi olla täysin erilainen kuin jollakin toisella –  eikä mikään tapa ole toista parempi tai huonompi.  Tutkaile siis uteliaasti, mikä juuri sinua voisi kiinnostaa.

Lisää tietoa HYYstä löydät nettisivuiltamme (https://hyy.fi/fi) ja kaikille jäsenille vuosittain jaettavasta lukuvuosikalenterista. Heti kun saat kalenterin käsiisi, kannattaa siihen laittaa ainakin nämä päivämäärät:

  • 2.9. lukuvuoden starttaava Avajaiskarnevaali
  • 27.9. Suomen suurin fuksitapahtuma HYYn Fuksiseikkailu ja päräyttävät jatkobileet

Laita ylioppilaskunta myös seurantaan Facebookissa (https://www.facebook.com/HYY.HUS/), twitterissä @ylioppilaskunta ja Instagramissa @hyy_hus, niin pysyt ajantasalla HYYn menosta ja meiningistä.

Lopuksi haluaisin vain muistuttaa, että Harrystakin tuntui jännittävältä astella ensimmäistä kertaa Tylypahkaan, mutta hän löysi sieltä pian omanhenkisiä ystäviä, oppi uusia taitoja ja voitti suuria vaikeuksia. Yhteisö pitää jäsenistään myös huolta ja vaikeuksia kohdatessasi suosittelen lämpimästi kääntymään tuutoreiden, valtsikan henkilökunnan, oman alan järjestön, Kannunvalajien tai ylioppilaskunnan puoleen. Dumbledoren sanoja lainaten: “Help will always be given at HYY to those who ask for it.”

Mahtavaa fuksivuotta just sulle ja toivottavasti nähdään HYYn ja Kannunvalajien tapahtumissa syksyn aikana – mulle saa aina tulla sanomaan moi ja juttelemaan!


Laura Wathén

Kirjoittaja on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja ja viidennen vuoden valtiotieteilijä. Järjestötoimintaan hän lähti ensin mukaan Kannunvalajien kautta ja HYYn lisäksi kirjoittaja toimii Kannunvalajien kuraattorina järjestötoiminta saattaa siis tosissaan imaista mukaansa, varo vain!

 

Twitter: @latewathen

IG: @latelaiwakoira

hyy.helsinki.fi /HYY.HUS