Konstruktio

 

Konstruktio ry
sosiaalitieteet


Valtavasti onnea, kuulut nyt sosiaalitieteiden opiskelijoiden huikeaan joukkoon! Tämä vuosikerta tulee olemaan aivan ennennäkemättömän hieno ja pääsetkin ihan pian sukeltamaan sosiaalitieteiden ja yliopistomaailman mukaansatempaavaan maailmaan. On tullut aika unohtaa pääsykoeartikkelien pänttääminen ja astua sosiaalisten rakenteiden, Durkheimin ja diskurssianalyysin yhteisölliseen syleilyyn.

Sosiaalitieteitä opiskellessa ei tarvitse kuitenkaan unohtaa kirjaston seinien ulkopuolella olevaa sosiaalista maailmaa, sillä opiskelijaelämääsi sisältöä tuo Konstruktio ry! Konstruktio on kaikkien sosiaalitieteilijöiden ainejärjestö, joka tarjoaa jokaiselle jotakin ja jossa pitkäksi venyneen illan jälkeinen heikko olo on pelkkä sosiaalinen konstruktio. Kaikki sosiaalitieteilijät ovat konstruktiolaisia opintojen vaiheesta ja opintosuunnasta riippumatta, joten älä pelkää pyytää kanssakonstruktiolaiselta apua – tai vaikka vain kahviseuraa!

Konstruktio järjestää vuoden aikana monenlaisia tapahtumia: jo nyt legendaksi muodostuneet fuksisitsit, historialliset fuksiaiset, ajatuksia herättäviä keskusteluiltoja tunnelmallisessa Kuppalassa, virkistäviä kulttuurikokemuksia sekä työelämätapahtumia kokeneiden sosiaalitieteilijöiden ohjauksessa. Jo alkusyksystä voit lähteä myös mukaan sosiaalitieteiden futisjoukkueeseen Muurisen Potkuun (ammattiurheilijan taustaa ei vaadita) ja lehden tekemisestä kiinnostuneet ovat enemmän kuin tervetulleita tekemään Konstruktion ihka omaa lehteä, Diskurssia.

Pääsykokeen koettelemuksesta selvinneenä oletkin varmasti jo huomannut sosiaalitieteiden loppumattoman laajuuden, johon voi liittää lähes mitä vain. Mielenkiintoiset kurssit ja Konstruktion tiivis yhteistyö sosiaalipsykologian, sosiaalityön, sosiologian sekä yhteiskuntapolitiikan opintosuuntien ainejärjestöjen kanssa auttavat sinua löytämään juuri oman kiinnostuksen kohteesi. Kannattaakin pitää mieli ja korvat avoimina – saatat törmätä johonkin, mitä et olisi edes kuvitellut löytäväsi!

Konstruktion tapahtumista ja temmellyksistä pysyt parhaiten perillä liittymällä jäseneksi ja seuraamalla meitä somessa (Facebookissa ja Instagramissa). Konstruktiolaiset ovat kirjava ja railakas porukka, jonka parissa vietettyä fuksivuottasi et varmasti tule unohtamaan. Tyhjennä siis kalenterisi ja valmistaudu täräyttävään fuksivuoden alkuun: syksyllä nähdään!

 

Kotisivut /konstruktio @konstruktiory