Stigma

Stigma ry
yhteiskuntapolitiikka
sosiaalitieteiden kandiohjelma


 

Hei uusi fuksi ja lämpimästi tervetuloa Valtsikaan! Tiukkaakin tiukempi valintaprosessi on nyt läpäisty, ja uusi opinahjo odottaa uusine mahdollisuuksineen. Onnittelut loistavasta valinnasta!

Fuksivuosi on alkamassa, ja se tulee mahdollisesti olemaan yksi elämäsi ikimuistoisimmista vuosista. Tulet tutustumaan järjettömään määrään uusia, mielenkiintoisia ja samanhenkisiä ihmisiä. Valtsika tarjoaa myös loistavat mahdollisuudet avartaa käsitystäsi maailmasta ja päästä mukaan huikeaan valtsikalaiseen meininkiin lukemattomien tapahtumien ja bileiden muodossa. Fuksivuodesta saa ja pitää nauttia! Muista siis myös relata ja fiilistellä tätä hienoa vaihetta elämässäsi äläkä keskity vain noppien haalimiseen. Kannattaa myös lähteä heti alusta rohkeasti mukaan järjestö- ja opiskelijatoimintaan, sillä tämä on oiva tapa päästä tutustumaan paremmin opiskelutovereihisi. Lisäksi aktiivinen toiminta opiskelijayhteisössä antaa arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten.

Stigma ry on Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan yhteiskuntapolitiikan opiskelijoiden ainejärjestö. Toimimme opiskelijoiden edunvalvojana sekä pyrimme edistämään opiskelijoiden viihtyvyyttä ja sosiaalista kanssakäymistä järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia. Yhdistys toimii linkkinä tiedekunnan henkilökunnan, yhteiskuntapolitiikan oppiaineen opettajien ja opiskelijoiden välillä. Stigma ry on perustettu vuonna 1958 ja on siten valtiotieteellisen tiedekunnan vanhin ainejärjestö. 2018 onkin meille erittäin tärkeä vuosi, sillä järjestömme täyttää 60 vuotta! Tämä onkin loistava vuosi liittyä osaksi Stigman tarinaa ja jättää siihen oman jälkesi rakentaessasi myös järjestömme tulevaisuutta. Kaikki toimintamme on avointa jokaiselle riippumatta siitä, oletko yhteiskuntapolitiikan opiskelija vai et. Tapahtumissa saatat törmätä myös Stigman omaan maskottiin, Yhpo-nalleen!

Soveltavana yhteiskuntatieteenä yhteiskuntapolitiikka pyrkii tuottamaan ratkaisuja yhteiskuntamme ajankohtaisiin ja konkreettisiin sosiaalisiin ongelmiin sekä lisäämään yhteiskunnan jäsenten kestävää hyvinvointia. Yhteiskuntapolitiikka antaa opiskelijoilleen kyvyn ymmärtää laajasti eriarvoisuutta ja sosiaalisia riskejä, kuten työttömyyttä, köyhyyttä, sairautta tai korkeaa ikää. Oppialalla ei kuitenkaan tyydytä pelkästään ongelmien tarkasteluun akateemisesta norsunluutornista, vaan havaittuihin eriarvoisuuksiin ja ongelmiin pyritään tuottamaan konkreettisia ratkaisuja. Helsingin yliopiston opetus yhteiskuntapolitiikan alalla keskittyy vanhenemisen tutkimukseen, yhteiskuntatieteelliseen vammaistutkimukseen, ympäristöpolitiikkaan, sosiaalipolitiikkaan ja kaupunkitutkimukseen.

Me stigmalaiset halutaan olla fuksien tukena, eli meitä saa ja kannattaa pommittaa kysymyksillä, joita voi esittää kasvotusten tai sähköpostilla (sähköpostiosoitteet löydät kotisivuiltamme). Olet tervetullut toimintaamme heti opintojen alusta alkaen, ja odotamme innolla uusia kasvoja joukkoomme. Saat tarkemmat tiedot syksyn tapahtumistamme Facebookin ja kotisivujemme välityksellä. Tule tutustumaan, pitämään hauskaa tai vain hengailemaan!

Aurinkoista kesää!

 

Kotisivut Facebook @stigma_ry