SYY-Helsinki

SYY-Helsinki ry
Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat Helsingin yliopistossa ry


Hei vaan fuksi, ja mitä lämpimimmät onnittelut valtsikaan pääsystä! Olet päässyt upeaan opinahjoon rautaisten  tulevaisuuden tekijöiden pariin. Me SYY-Helsingissä uskomme vakaasti valtsikalaiseen osaamiseen ja jokaisen valtiotieteilijän työllistymiseen.

Mikä ihmeen SYY-Helsinki?

SYY tulee lyhennöksenä sanoista Suomen yhteiskunta-alan ylioppilaat, ja nimikin vihjailee jo siitä, että toimintaamme kuuluu yhteiskunta-alan opiskelijoiden yhteen tuominen. SYY toimii kaikkien valtsikalaisten rakkaan ammattijärjestön Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n (eli tuttavallisemmin YKA:n) alaisena opiskelijajärjestönä. SYY-Helsinki on SYY:n ja YKA:n paikallinen kontakti Helsingin yliopiston kampuksella. SYY-Helsingin hallituslaiset vastaavat mielellään paitsi työelämää ja ammattiliittoa koskeviin kysymyksiin, mutta meille saa tulla juttelemaan myös mistä muusta tahansa. Pyrimme yhteistyöhön muiden järjestöjen kanssa sekä mukaan valtsikan tapahtumiin, joissa meitä saa tulla nykimään hihasta.

Sen lisäksi, että toimimme linkkinä ammattiliittoon ja työelämään, pyrimme järjestämään kaikkia valtsikalaisia hyödyttäviä työelämäaiheisia tapahtumia, kuten vaikkapa alumni-iltoja ja LinkedIn-työpajoja. Seuraamalla meitä Facebookissa ja Instagramissa olet perillä tulevista tapahtumistamme!

Mutta eihän ammattiliitto ole vielä fukseille ajankohtainen?

Väärin.  Vaikka työelämä voisikin kuulostaa joltain kaukaiselta, utuiselta aavistukselta (mitä sen on täysi lupa ollakin), voi ja kannattaa SYY-Helsingin ja YKA:n jäseneksi liittyä jo varhaisessa vaiheessa. Liittoon kuuluminen on paljon muutakin kuin työttömyyskassan kerryttämistä (joka on – muuten – ensinnäkin vapaaehtoista). Meiltä saat muun muassa:

1) Kattavan vapaa-ajan matka- ja matkatavaravakuutuksen sekä tapaturmavakuutuksen, joita halvempia saa hakea! (Sis. jäsenyyden hintaan!)

2) Voit käydä YKA:n koulutuksissa, saada henkilökohtaista urapalvelua ja opiskelujen loppuvaiheessa myös mentorointia.

3) Saat lakipalveluita mahdollisiin ongelmakohtiin niin yksityiselämässäsi kuin työelämässäsi – eikä työn tarvitse olla ”oman alan” työtä, vaan apua saa myös vaikkapa Alepan kassalle.

4) Saat myös liudan muita rahanarvoisia etuja, kuten alennuksia vapaa-ajanviettomahdollisuuksin niin Suomen Lapissa kuin Itämerelläkin.

5) Pääset halutessasi myös jäseneksi työttömyyskassaan, jonka työssäoloehdot ovat armeliaat opiskelijoille. Opintojesi ohella tai kesäkuukausina työskennellessä kannattaa kerryttää työttömyyskassaa, jotta mikäli valmistuttuaan ei löytäisikään heti töitä, ei jää pelkän peruspäivärahan varaan.

6) Pääset tietty myös SYY-Helsingin tapahtumiin ja saat niihin alennuksia!

Kiinnostaako sinua, miten yhteiskunta-alan opiskelijat näkyvät valtakunnallisesti?

Yhteiskunta-alaa voi Suomessa opiskella kahdeksalla eri paikkakunnalla, joista jokaisesta on edustaja SYYn liittohallituksessa. Toimimme siltana eri yliopistojen välillä ja tuemme SYYn paikallisjärjestöjen toimintaa. Valvomme alamme opiskelijoiden etua ja huolehdimme opiskelijoiden näkyvyydestä kattojärjestömme Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n toiminnassa. Lisäksi tapahtumissamme voit verkostoitua valtakunnallisesti eri yhteiskunta-alan opiskelijoiden kanssa.

Nähdään SYYspäivillä  23. 10. 2021 klo 10.00. Zoomissa!
Tsekkaa lisätiedot SYYspäivistä tapahtuman Facebook-sivulta:
Lisätietoa mm. SYYn Instagramissa @syyinsta ja Facebookissa.

Lisää infoa jäseneduista ja jäseneksi liittymisestä saat alta olevista linkeistä!

Terkuin,

SYY-Helsingin hallitus vuosimallia 2021

Jäsenyys SYY Jäsenedut /SYY-HY/ @syyhelsinki