Taso

Taso ry
talous- ja sosiaalihistoria
yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelma


Uudenkarhea YHMUn fuksi, Taso Ry haluaa onnitella sinua lämpimästi pääsykoemankelista selviytymisestä ja sisäänpääsystä yliopistoon! Voimme hyvillä mielin todeta, että keväinen uurastuksesi oli vaivan arvoista ja työsi hedelmät tulevat olemaan mitä makeimpia. Kuplivan ilon lisäksi ajatuksissasi on varmasti myös monia kysymyksiä. Kuten tiedät, Yhteiskunnallinen muutos on neljän eri tieteenalan muodostama kokonaisuus. Tässä hieman vastauksia siihen, mitä Taso tarkoittaa tässä eeppisyyttä hipovassa liitossa:
Talous- ja sosiaalihistoria peilaa nykyhetken yhteiskuntaa historian kautta. Osana Yhteiskunnallisen muutoksen koulutusohjelmaa Taso tarkastelee maailman muutosta niin lukujen kuin pienen ihmisen näkökulmasta. Mitä teollinen vallankumous ja talouskasvu oikeastaan tarkoittavat, ja miksi nälkävuodet 1867-1868 on historiamme yksi merkittävimmistä käännekohdista? Miten taloudellisella ja sosiaalisella ulottuvuudella voi arvioida kehitystä? Näihin kysymyksiin talous- ja sosiaalihistorian opintosuunta syventyy. Vaikka kysymyksiä on uuden opiskelijan mielessä usein enemmän kuin vastauksia, niin opintojen etenemisen myötä tulet kuitenkin huomaamaan asetelman muuttuvan päälaelleen, sillä historioitsijalle mustavalkoinen totuus on kummallinen käsite.
Taso Ry osana YHMUa järjestää muiden YHMU-ainejärjestöjen kanssa tapahtumia ja kaikkea kivaa tekemistä opiskelijoilleen. Perinteisiä tapahtumia ovat muun muassa Tason ja Polhon syys- ja kevätmatkat, ja keväisin järjestetään jo legendaarisiksi muodostuneet Tason synttärisitsit. Juhlien lisäksi Tasolla on yhdessä muiden YHMU-järjestöjen kanssa viikottainen urheiluvuoro, ja runsaasti kulttuuri- ja yhteistyötapahtumia. Järjestämme tapahtumia ja toimintaa jäsenistöämme kuunnellen, ja vain taivas (budjetin lisäksi) on rajana ideoille.
Akateemisten kemujen ja monenmoisten tapahtumien lisäksi ainejärjestötoiminnan ytimessä on opiskelijoiden edunvalvonta yliopistolla. Taso pitää huolta, että opiskelijan ääni kuuluu päätöksiä tehdessä. Taso pyrkii niin ikään tasoittamaan jäseniensä opintietä järjestämällä opiskelua ja työelämää koskevia tilaisuuksia, kuten vaihto-opiskelupaneelia ja excursioita potentiaalisille työnantajille. Yhteistyötä tehdään myös henkilökunnan kanssa, ja meillä onkin mitä lämpimimmät välit omiin opettajiimme. Henkilökunnan kanssa pääsee jutustelemaan esimerkiksi oppiainekahveilla tai mölkkyä heitellessä pihapelipäivänä. Opettajamme ovat aidosti kiinnostuneita sekä opintosuunnastamme että opiskelijoistamme, ja auttavat aina mielellään pulmien putkahtaessa eteen. Jutustelemaan voi ja kannattaa toki mennä myös ihan muuten vain, sillä keskusteluista proffien kanssa voi saada vaikka mitä irti.
Taso Ry on äärimmäisen iloinen siitä, että tulet osaksi meidän kaikkien yhteistä YHMUa. Tasolaiset toivottavat sinut tervetulleeksi Valtsikaan, toivottavasti nähdään pian!
Kotisivut /taso.ry @taso_ry