Tutkain

Tutkain

valtiotieteellinen ylioppilaslehti


Haluatko ihastuttaa ja vihastuttaa ihmisiä aivoituksillasi? Haluatko kokemusta, joka voi kantaa pitkälle? Haluatko myös mahdollisesti oppia jotain samalla?

Tule tekemään Tutkainta.

Tutkain on valtiotieteellinen ylioppilaslehti, jota on julkaistu vuodesta 1964 lähtien. Tutkain on valittu pelkästään 2000-luvulla kuusi kertaa HYY:n parhaaksi järjestölehdeksi.

Tutkain avasi itsenäiset verkkosivunsa keväällä 2018. Tähän mennessä sivusto on kerännyt keskimäärin 4500 latauskertaa kuukaudessa ja luetuimmat jutut reilusti yli 1000 lukukertaa. Tutkaimen jutut ovat tänä vuonna saaneet laajempaakin tunnustusta, esimerkiksi Ilta-Sanomienkin siteeraaman Väyrys-jutun myötä. Tutkaimen kautta juuri Sinun on mahdollista saada äänesi kuuluviin.

Tutkainta on tavattu tehdä myös neljä printtinumeroa vuodessa. Ja laatua on aina syntynyt.

Julkaisu ei elä ilman valtsikalaisia, journalismista innostuneita opiskelijoita. Tutkaimen tekijäkaartiin liittyminen ei edellytä muuta kuin kiinnostusta. Edeltävää kokemusta lehdenteosta et siis tarvitse. Etsimme jatkuvasti uusia kirjoittajia, kuvaajia, kuvittajia, taittajia, somevelhoja, podcast-tuottajia ja vaikka minkälaisia taitureita, jotka haluavat antaa panoksensa ravisuttavan opiskelijajournalismin alttarilla.

Jätä siis ajatus hautumaan. Syksyn alkaessa saat tietoa, kuinka pääset mukaan toimintaan. Jos alkoi syyhyttää jo kovasti, voit iskeä sähköpostilla osoitteeseen tutkain@kannunvalajat.fi.

Nähdään syksyllä.

Janne Suutarinen

Tutkaimen päätoimittaja 2017

 

Tutkain Issuu /tutkain