Valta

Valta ry

politiikka ja viestintä


Hei just sinä! Ihan VALTAvat onnittelut! Ne ovat paikallaan, sillä sinusta on juuri tullut valtsikalainen. Selvisit pääsykoekevään paineista ja pyörteistä voittajana, ja voimme luvata, että politiikan ja viestinnän koulutusohjelmassa opiskelu on kaiken sen arvoista!
Ison pyörän tuomien uusien koulutusohjelmien myötä politiikan ja viestinnän koulutusohjelmaa varten perustettiin syksyllä 2017 Valta ry. Valta on kaikkien polvilaisten järjestö, joka ajaa politiikan ja viestinnän opiskelijoiden etua yliopistolla ja järjestää tapahtumia niin fukseille kuin vanhemmille opiskelijoille. Valta tekee myös tiivistä yhteistyötä polvin muiden järjestöjen, viestinnän opiskelijoiden yhdistyksen Media ry:n ja Valtio-opin opiskelijat ry:n kanssa,  ja fuksina olet lämpimästi tervetullut näiden kaikkien järjestöjen jäseneksi!
Valta ry:n toimintaa eteenpäin vie vaaleilla valittu 13 henkinen hallitus sekä joukko virkailijoita ja juhlatoimikunnan jäseniä. Kaikki polvilaiset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan ideoimaan ja järkkäilemään Vallan tapahtumia! Meille onkin ensiarvoisen tärkeää, että jokainen löytää mielekästä tekemistä myös opiskelujen ohelle, ja pyrimme tarjoamaan siihen Valta ry:n toiminnassa parhaimmat mahdolliset puitteet! Jokaisen mielipiteet ja ideat otetaan huomioon.
Valta ry järjestää tapahtumia laidasta laitaan: nuoresta iästään huolimatta yhdistys on ehtinyt luoda perinteitä, järjestää jo legendaarisen maineen saaneita sitsejä sekä niin brunsseja kuin Kuppala-bileitäkin. Valta on vieraillut yrityksissä, yhdistyksissä ja muissa mahdollisissa valtsikalaisia työllistävissä paikoissa ekskursioiden parissa sekä pitänyt yllä polvilaisten kuntoa urheilutapahtumiin osallistuen ja esimerkiksi oman harrastejalkapallojoukkueen perustaen. Löydät varmasti joukostamme oman paikkasi, emmekä malta odottaa, että saamme viettää kanssasi aikaa!
Yhdenvertaisuus ja ympäristö ovat teemoja, jotka pysyvät mielessämme aina, oli kyseessä mikä tahansa Valta ry:n tapahtuma. Jokainen voi tulla sellaisena kuin on eikä kenenkään tarvitse jäädä yksin. Kaikki tiedekunnan järjestöt ottavat turvallisuuden vakavasti toiminnassaan ja haluavat taata kaikille syrjinnästä sekä kiusaamisesta vapaan yliopistoelämän.
Tuutorit, joihin oletkin ehkä kerennyt jo sosiaalisen median välityksellä päästä tutustumaan (jos et, ota ihmeessä seurantaasi @polvituutorit), pyörivät mukanasi ja tukenasi koko fuksivuotesi ajan. Tai pelkkä fuksivuosi on ehkä aliarvioitua, parhaassa tapauksessa tuutoreista ja fukseista tulee elinikäisiä ystäviä! Tuutoreiden puoleen voit kääntyä aina, oli kyseessä sitten mikä tahansa mielen päällä pyörivä seikka. He koostuvat politiikan ja viestinnän toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoista, joten vastauksia löytyy niin opiskeluun kuin kaikkeen muuhunkin opiskelijan elämään liittyvistä asioista yliopistolla ja sen ulkopuolella. Tuutoreiden lisäksi myös Vallan hallitukseen saa aina olla yhteydessä oli sinulla sitten ongelmia opinnoissa tai vaikka mahtava idea opiskelijatapahtumalle.
Syksyllä nähdään, vielä kerran onnea ja tervetuloa tiedekuntaan! Käsillä on elämäsi upeimmat ajat valtiotieteellisessä, lupaamme sen.
Odottavin terveisin,
Valta ry

Valta ry @valta_ry