VOO

Valtio-opin opiskelijat (VOO) ry
yleinen valtio-oppi
politiikan ja viestinnän kandiohjelma


Tervehdys uunituore fuksi! Mitä suurimmat onnittelut, sillä olet tehnyt varsin viisaan päätöksen ja ahkeroinut itsesi sisään Helsingin yliopiston valtiotieteelliseen tiedekuntaan. Mahtavaa. Nyt sinulla on edessäsi elämäsi hauskimmat, opettavaisimmat sekä mielenkiintoisimmat vuotesi. Sinua on ottamassa vastaan kolme ainejärjestöä: Valtio-opin opiskelijat ry, Media ry ja Valta ry. Politiikan ja viestinnän pyhä kolminaisuus.

Valtio-opin opiskelijat ry eli tuttavallisemmin VOO on Helsingin yliopiston valtio-opin opiskelijoiden ainejärjestö. Politiikan ja viestinnän koulutusohjelma jakaantuu politiikan ja organisaatioiden, viestinnän sekä maailmanpolitiikan opintosuuntiin. Politiikan ja organisaatioiden opintosuunta keskittyy maiden sisäiseen politiikkaan, Euroopan unioniin sekä hallinnon ja organisaatioiden tutkimukseen, kun taas maailmanpolitiikka keskittyy kansainvälisiin toimijoihin ja globaaleihin ilmiöihin. Opiskelumetodit ovat vaihtelevia ja tutuksi tulevat esimerkiksi niin luennot, ryhmätyöt, seminaarit kuin kirjatentit. Opinnoissasi opit syventämään ajatteluasi, avaamaan silmiäsi sekä ymmärtämään politiikan, viestinnän sekä maailman ilmiöitä. Tutuksi sinulle tulee sekä teoria että käytäntö, vanhat klassikot ja uusinta uusin tutkimus.

Tähän pitäisi varmaan laittaa jokin huima viittaus Rosanvalloniin, mutta valitettavasti tämän tekstin kirjoittajan on myönnettävä, että vaikka kyseinen opus on tullut jollain kurssilla avattua, on sen sisältö päässyt unohtumaan. Onneksi yliopisto ei ole kuitenkaan pelkkää kurssikirjojen ulkoa opettelua. Valikoimasta löytyy jokaiselle jotakin: muun muassa sitsejä, työelämätapahtumia, Kuppalabileitä, urheiluaktiviteettejä, PRE-wappua, eeppinen risteily sekä ekskursioita ministeriöihin ja muihin sinua kiinnostaviin kohteisiin. VOO valvoo jäsenistönsä etuja tiedekunnalla ja pitää huolen sen äänen kuulumisesta sekä lisäksi VOO tukee ja auttaa opintoasioissa. VOO julkaisee myös omaa lehteä. Policy on valtio-opillinen ainejärjestölehti, johon kuka tahansa jäsen voi kirjoittaa. Oleellinen VOOn tehtävä on myös hauskanpidon takaaminen. Se onnistuu samanhenkisten ihmisten kanssa toistaan hauskemmissa tapahtumissa. Tulevaisuuteesi saattaa sisältyä esimerkiksi akateemisiin perinteisiin tutustumista, maailmanmatkaamista, uusia hienoja ystäviä, kulttuuria sekä bilettämistä lumisateisena vappuna. VOOn hallitusta voi lähestyä aina niin ilojen kuin surujen kanssa. Tai jos sinulla on jokin loistava idea, jonka haluaisit toteuttaa, ota yhteyttä lähimpään hallituslaiseen ja järkätkäämme ikimuistoinen päivä. Ainejärjestö on avoin kaikille ja sen paletista löytyy kaikille jotakin sopivaa ja niiden järkkääminen yhdessä tekee niistä vielä erityisempiä.

Onneksi olkoon vielä kerran ja tervetuloa valtsikaan! Tervetuloa politiikan ja viestinnän opintoihin! Tervetuloa tutustumaan uusiin ihmisiin! Tervetuloa jännittäviin tapahtumiin ja elämän suuriin nautintoihin! Tukenasi ovat sekä politiikan ja viestinnän tuutorit että koko valtiotieteellinen yhteisö ja VOOn hallitus muiden hienojen järjestöjen rinnalla. Nähkäämme pian. Tästä se elämä alkaa.

 

Kotisivut /VOO @voo_ry @valtioopinopiskelijat