Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut


Fuksi, tervetuloa liittoon ja onnea alavalinnastasi!

Opinnot ovat alkamassa ja toivonkin, että syksy on sinulle suotuisa! Onko vielä liian aikaista puhua työelämästä? Puhutaan vain hiukan, jotta tiedät ettet ole yksin, vaan meitä on täällä suuri joukko niitä, joita kiinnostavat samat asiat kuin sinuakin!

Muistan, kun aloitin itse opinnot sosiaalitieteissä, enkä ollut ihan varma, että mitäs tässä opiskellaan ja minne voin päätyä töihin. Helpotukseksi koin työelämävierailut ja huojentavan tiedon siitä, että meille riittää kyllä töitä! Ja vaikka miten mielenkiintoisia ja vaihtelevia paikkoja! Olen joskus opintojen alkupuolella sanonut, että ihmiset ja työelämän kehittäminen kiinnostaa ja nyt taidan tehdä työkseni juuri sitä. Generalismi on antoisaa ja joskus hämmentävää. Me autamme mielellään hämmentävältä tuntuvan osuuden kanssa.

Valtiotieteelliset opinnot valmistavat harvoin suoraan tiettyyn ammattiin, mutta kiinnostus yhteiskunnallisiin asioihin on yhteistä! Alalle hakeutuu ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita laajasti eri asioista ja haluavat vaikuttaa yhteiskunnan kehittämiseen. Tähän kun yhdistää opintojen kautta saadun tiedon ja aktiivisen kannunvalannan, on meillä kasassa kokonaisuus, jolla on ymmärrys yhteiskunnan rakenteista ja kyky niihin vaikuttamiseen. Me tarkastelemme yhteiskuntaa kriittisesti, löydämme piileviä ongelmia ja korjaamme niitä.

Työnimikkeet vaihtelevat asiantuntijoista johtajiin tai sellaisiin ammatteihin, joista ei vielä kymmenen vuota sitten edes tiedetty. Osalle työelämä on ihmisten jokapäiväisen elämän tukemista, osa haluaa kehittää parempaa henkilöstöpolitiikkaa ja osa tarttuu suuriin yhteiskunnallisiin kysymyksiin esimerkiksi tieteen, viestinnän tai edunvalvonnan keinoin. Halu vaikuttaa asioihin on olennaisempaa kuin vaikuttamisen tapa tai taso. Yhteiskunta-alan korkeakoulutettu on ongelmanratkaisija, jonka työllä on merkitystä.

MITÄ: Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry eli YKA on ammattijärjestö, joka yhdessä opiskelijajärjestönsä Suomen Yhteiskunta-alan ylioppilaiden (SYY) kanssa pitää yhteiskuntaosaajien puolta opiskelu- ja työelämässä. YKA ja SYY ovat olemassa, jotta jokainen yhteiskunta-alan osaaja voi opiskella rauhassa, löytää oman juttunsa alalta sekä tasapainottaa työ- ja yksityiselämää. Helsingissä opiskelijajärjestönä toimii SYY-Helsinki, joka järjestää työelämäaiheista toimintaa opiskelijoille.

MIKSI:

  1. Saat yhteisön, joka on apunasi kaikissa työelämään liittyvissä kysymyksissä ja jolta opit tulevaisuuden työelämästä asiantuntijoilta, alumneilta ja kanssaopiskelijoilta.
  2. Koulutuksia, tapahtumia ja mentorointia. Tulevaa työelämää ei tarvitse pohtia yksin, vaan voimme yhdessä vahvistaa yhteiskuntaosaajan ammatillista identiteettiä!
  3. Tarjoamme matka- ja tapaturmavakuutuksen, neuvomme työsopimusten laatimisessa, annamme palkkaneuvontaa ja olemme mukanasi eri elämäntilanteissa.

MITEN: Tule mukaan yhteiskuntaosaajien porukkaan ja olet heti kärryillä alasi kiinnostavimmista puheenaiheista ja kattavista mahdollisuuksista! Me liitossa teemme työtä sen eteen, että sinulla on mahdollisimman hyvät edellytykset ja mahdollisuudet pärjätä työelämässä! Opiskelijan jäsenmaksu on vain 28 euroa vuodessa. Liity jäseneksi: https://www.yka.fi/liity/

MILLOIN: Lanseeraamme Kannunvalajien uuden fuksitapahtuman syksyllä 2022 ja kutsumme juuri sinut sinne! Tapahtuma järjestetään kahdessa osassa 12.9. ja 13.9. ja pääset ilmoittautumaan sinne tuutorisi kautta. Paljastamme lisää uudesta ja uljaasta tapahtumastamme lähempänä syksyä, mutta olet lämpimästi tervetullut jo nyt!

Lue lisää kotisivuiltamme: ww.yka.fi

Hauskaa ja antoisaa syksyä sekä intoa alkaneisiin opintoihin!


Aino Lehtinen
Yhteisösuunnittelija
Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry
aino.lehtinen@yka.fi
010 231 0366

Kotisivut Liittymislomake