Fuksitoimikunta

Fuksitoimikunnasta
Uusien opiskelijoiden fuksitoimikunta toimii Kannunvalajat ry:n alla


Hei sinä fiksu ja filmaattinen fuksi,

onnittelut ansaitusta koulupaikasta ja tervetuloa Valtsikaan!

Tuleva syksy tulee varmasti olemaan vähintäänkin intensiivinen. Vuodentakaisia fiiliksiä läpikäydessäni mieleeni muistui lähinnä suuriin muutoksiin kytkeytyvä pelonsekainen jännitys sekä innostuksen täyttämä odotus tulevia uusia haasteita kohtaan. Omalla kohdallani fuksisyksy tarkoitti uuteen ympäristöön sopeutumista monella tavoin, sillä uuden kouluympäristön lisäksi myös Helsinki kaupunkina oli lähes kokonaan vieras. Valtsikassa turvallisen ilmapiirin ylläpitämiseen pyritään kuitenkin huolellisesti panostamaan, minkä ansiosta sopeutuminen on sujunut sulavasti. Erilaisten ihmisten kirjo on laaja, mikä tekee Valtsikasta opiskeluympäristönäkin hyvin rikkaan. Kaikesta hektisyydestä huolimatta kulunut vuosi on jäänyt ikimuistoisena mieleen, eikä vähiten kaikkien niiden mahtavien ihmisten ansiosta, keihin on päässyt tutustumaan!

Fuksivuosi on monelle ainoa laatuaan, ja se vierähtääkin samasta syystä (ainakin omasta mielestäni) hämmentävän nopeasti. Paine osallistua tapahtumiin on varmasti monen fuksin kohdalla etenkin syksyllä läsnä, mutta haluan kuitenkin muistuttaa, että ei ole väärää hetkeä jäädä kotiin lataamaan akkuja! Tuleva syksy näyttää onneksi lohduttavan paljon samalta kuin ”vanha normaali”, joten tilaisuuksia tavata kanssafukseja ja muita opiskelutovereita löytyy varmasti myös orientaatioviikon jälkeen.

Fuksitoimikuntaan hakeminen tuntui aluksi hyvältä idealta etenkin siksi, että tapahtumia järjestäessä tapaa kätevästi Valtsikafukseja eri koulutusohjelmista. Fuksitoimikunta itsessään koostuu noin 12 fuksista. Haalarien hankkimisen ja fuksimerkin teettämisen lisäksi FTK:n tehtävänä on erilaisten tapahtumien järjestäminen, pääasiassa ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Tapahtumia ideoidessa luovuutta saa ja kuuluu käyttää, mikä loikin fuksien vipattavaan menojalkaan yhdistettynä melkoisen määrän hauskoja tilanteita myös kuluneen vuoden aikana.

Kuitenkin fuksitoimikuntaan hakemista näin jälkeenpäin ajatellen, kokemus on ollut myös valtavan opettavainen; FTK hyppäsi uusine ideoineen viime syksynä osin tuntemattomaan, sillä koronan vuoksi tapahtumia oli pidetty viimeisen reilun vuoden aikana hyvin niukasti. Muuttuvista ja ajoittain haastavistakin olosuhteista huolimatta vietetystä vuodesta FTK:n porukan ja Valtsikan fuksien kanssa jäi käteen lukuisia unohtumattomia hetkiä, joita tulen muistelemaan lämmöllä. Suosittelenkin fuksitoimikuntaan hakemista, mikäli kaipaa hieman erilaista ”järjestöpöhinää” fuksivuoteensa. Toivottavasti tavataan näissä merkeissä vielä syksyllä!

Onnea ja menestystä opintoihin! Muista välillä pysähtyä nauttimaan kaikesta ihanasta mitä elämä pian tuo tullessaan. 🙂


Aurinkoisin terveisin,

Eveliina Ruusola

Puheenjohtaja 2021-2022

Kannunvalajien fuksitoimikunta

 

 

@valtsikaan @valtsikanftk