Fuksitoimikunta

Fuksitoimikunnasta
Uusien opiskelijoiden fuksitoimikunta toimii Kannunvalajat ry:n alla


Hei kaikki, ja suuret onnittelut valtsikaan pääsystä!

Kevät oli varmasti jokaiselle raskas, osallistuit sitten pääsykoerumbaan etänä tai pääsit suoraan todistuksella sisään – tämän vuoksi on syytä olla ylpeä opiskelupaikasta jonka olet saanut! Tuleva syksy tullee edelleen sisältämään poikkeusjärjestelyjä, mutta tärkeintä on muistaa ettette ole kukaan yksin niiden keskellä. Teillä on toisenne, kaikki fuksit ovat samalla tavoin uudessa tilanteessa. Ja meitä vanhempiakin opiskelijoita saa vetää hihasta jos siltä tuntuu, sillä me kyllä ymmärrämme sen, miten erikoisilta etäopinnot voivat tuntua.

Nimittäin jos teidän fuksivuotenne alkaa poikkeustilanteessa, meidän puolestaan päättyi lyhyeen sen vuoksi. Yhdessä yössä kaikki kurssit siirtyivät etätoteutukseen, eikä tuttuja naamoja nähnytkään enää päivittäin kampuksella. Silti minulle on jäänyt tunne, että vuodesta jäi enemmän käteen kuin mitä siitä jäi puuttumaan. Saimme kuitenkin kolme periodia yhteistä aikaa, ja ne olivatkin täynnä tapahtumia, hengailua, opiskelua ja naurua.

Oman fuksivuoteni ehdottomia kohokohtia olivat esimerkiksi Kannunvalajien ja Fuksitoimikunnan (FTK) yhdessä järjestämät pikkujoulusitsit joulukuussa, sekä FTK:n maaliskuinen ratikkaristeily, joka lopulta jäi koko vuoden viimeiseksi tapahtumaksi. FTK:ssa parasta on ollut mahdollisuus päästä kokeilemaan tapahtumien järjestämistä turvallisesti vanhempien opiskelijoiden opastuksella, sekä ideoimaan täysin uutta ja toteuttamaan omia visioitaan. Harmillisesti esimerkiksi kehittämämme pääsiäistapahtuma jäi tänä vuonna välistä, mutta ehkä seuraava FTK keksii jotain vähintään yhtä lennokasta! Mikäli kiinnostaa saada vähän katsausta siihen mitä kaikkea me vuoden aikana järjestettiinkään, suosittelen tsekkaamaan FTK:n Instagramissa @valtsikanftk sekä Facebookissa @Kannunvalajien fuksitoimikunta.

Kannustankin jokaista tätä lukevaa lähtemään rohkeasti mukaan järjestöjen toimintaan, ottamaan osaa FTK:hon, käymään erilaisissa tapahtumissa, sekä ihan vain tutustumaan kanssafukseihin. Juuri ne ihmiset, joihin vuoden aikana tutustui, olivat ehdottomasti se opintojen paras anti. Valtsikassa kohtaa myös niin laajan skaalan ihmisiä kaikilta elämän osa-alueilta, ettei vahingossakaan tule pyörittyä aina vain samanlaisten ihmisten seurassa, mikä on mielestäni valtava rikkaus. Toisaalta se myös tarkoittaa, että jokaiselle löytyy varmasti omanhenkistä seuraa, yli koulutusohjelmien rajojen. Erityisesti juuri fuksitoimikunnan (kuten toki myös Kannunvalajien) toiminnassa pääseekin tutustumaan ihmisiin myös muilta aloilta kuin omaltaan. Kokeilkaa, uskaltakaa!

Teidän fuksivuotenne tulee näyttämään juuri sellaiselta, millaisen siitä itse teette. Se saattaa sisältää paljon fuksirientoja, toisaalta opiskelua, toisaalta jotain näiden väliltä. Älkää antako etäpainoitteisen alkusyksyn lannistaa, vaan nauttikaa opiskelijaelämästä täysin rinnoin niin poikkeustilan aikana kuin sen lopulta hellitettyä. Olkaa avoimin mielin ja kokeilkaa uutta. Yliopiston kalenterista löytyy joka vuosi lista kaikista HYYn alla toimivista järjestöistä ja muista tahoista, jotka järjestävät kaikenlaista hauskaa tekemistä – vahva suositus sieltä mielenkiintoisten juttujen bongailuille! Tärkein mitä itse olisin toivonut että joku olisi fuksina minulle muistuttanut on kuitenkin se, että on ihan okei että jännittää, koska oikeasti kaikkia muitakin jännittää. Toiset vain peittävät sen paremmin.

Vielä loppuun lyhyesti meistä, FTK:sta. Fuksitoimikunta koostuu siis noin 12 ensimmäisen vuoden opiskelijasta eri valtsikan aloilta. FTK:n keskeisin tehtävä on valtsikan punaisten haalarien tilaaminen syksyllä, mutta myös fuksitapahtumien järjestäminen loppusyksystä sekä kevään ajan. Fuksitoimikunnan tapahtumien ei tarvitse olla vain perinteistä biletystä, vaan ne ovat vuosien varrella pitäneet sisällään myös mm. brunsseja sekä jo kerran mainitun ratikkaristeilyn. Vain taivas on rajana. Haku FTK:hon tapahtuu syksyllä opintojen alettua, tästä lisää myöhemmin sähköpostilistoilla sekä meidän someissa. Toivottavasti tavataan syksyllä!

 

Aurinkoisin terveisin,

Veera Nevalainen

Puheenjohtaja 2019-2020

Kannunvalajien fuksitoimikunta

 

 

@valtsikaan @valtsikanftk