Fuksitoimikunta

Fuksitoimikunnasta
Uusien opiskelijoiden fuksitoimikunta toimii Kannunvalajat ry:n alla


Tervehdys tulevat fuksit!

Valtavasti onnea koulupaikasta ja ennen kaikkea tervetuloa Valtsikaan!

Teillä on alkamassa kovin jännittävät ajat, sillä fuksivuosi tulee varmasti pitämään sisällään uusia tuttavuuksia ja ystäviä, hauskoja iltoja näiden edellä mainittujen ihmisten kanssa, pitkiä opiskelun täyteisiä päiviä ja runsaasti hetkiä kun oivallatte jotain uutta tai katsotte vain ympärillenne ja tajuatte olevanne osa yliopistoyhteisöä ja valtavan onnellisia siitä.

Tulette myös varmasti huomaamaan, ettei kaikki aina mene niinkuin on etukäteen suunnittellut, mutta hyvä niin. Vaikka tuntisitte epävarmuutta, jännitystä tai joskus asiat tuntuisivat liian raskailta, muistakaa, ettette ole yksin. Valtsikassa on ilmapiiri, jossa on helppo kääntyä muiden puoleen ja täällä viihtyy varmasti jokainen.

Oma fuksivuoteni oli toki poikkeuksellinen, sillä lähestulkoon kaikki oli etänä. Ajoittain se tuntui vaikealta, mutta huomasin nopeasti, että myös etäilyssä on omat hyvät puolensa, ja rehellisesti sanottuna nautin ensimmäisestä vuodestani yliopisto-opiskelijana valtavasti. Halusin opintojen ohella täyttää vapaa-aikaani muilla yliopistoelämään liittyvillä asioilla, joten päädyin mukaan järjestötoimintaan ja esimerkiksi juuri nyt kirjoittelenkin teille fuksitoimikunnan (FTK) puheenjohtajan ominaisuuksissa. Järjestöihin mukaan lähteminen onkin ollut yksi opettavaisimmista asioista, mitä olen ensimmäisen vuoden aikana saanut kokea.

Parasta yliopistoelämässä on se, että sitä voi toteuttaa niin monella eri tavalla. Siinä missä joku on aktiivinen järjestöissä eikä jätä yhtäkään tapahtumaa väliin, joku toinen saattaa ilmestyä lähinnä vain luennoille, jos aina sinnekään. Jokainen löytää myös varmasti samanhenkisiä ystäviä, sillä valtsikassa ihmisten kirjo on laaja, mikä on aivan mahtava juttu. Menkää, tehkää ja kokeilkaa kaikkea, mikä edes pienesti teitä innostaa. Nämäkään vuodet eivät ole nimittäin ikuisia, joten ottakaa niistä ilo irti, kukin omalla tavallaan.

Vielä loppuun hieman meistä, FTK:sta. Fuksitoimikunta koostuu siis noin 12 ensimmäisen vuoden opiskelijasta eri valtsikan aloilta. FTK:n keskeisin tehtävä on valtsikan punaisten haalarien tilaaminen, mutta myös erilaisten fuksitapahtumien järjestäminen loppusyksystä sekä kevään ajan. Tapahtumat voivat olla mitä tahansa virtuaalisten Habbo-bileiden ja hienojen iltapukujuhlien väliltä, ja fuksitoimikunnassa pääsee kokeilemaan matalalla kynnyksellä järjestötoimintaa. Haku FTK:hon tapahtuu syksyn aikana, mutta me kerromme siitä sitten kun sen aika tulee. Nähdään pian!


Aurinkoisin terveisin,

Iines Joronen

Puheenjohtaja 2020-2021

Kannunvalajien fuksitoimikunta

 

 

@valtsikaan @valtsikanftk