Politiikka ja viestintä

Politiikan ja viestinnän koulutusohjelma (POLVI)


Arvon fuksi,

Olet suorittanut kovan koitoksen ja se on palkittu. Suuret onnittelut sisäänpääsystä politiikan ja viestinnän, eli tuttavallisemmin POLVI:n koulutusohjelmaan! Hengähdä hetki ja nauti kesästäsi, sillä pian palkitseva työ vasta toden teolla alkaa. Ja myös se nauttiminen, jos totta puhutaan.

Helsingin yliopistossa vuonna 2017 puhaltaneet muutoksen tuulet (aka ”Iso Pyörä”) saattoivat lempeällä ohjastuksellaan yhteen perinteikkäät yleisen valtio-opin ja viestinnän koulutusohjelmat. Tuloksena on tiukka valtiotieteellinen yhdistelmä politiikkaa ja organisaatioita, maailmanpolitiikkaa ja viestintää. Kärkitason opetus antaa sinulle kandiohjelmassasi vankan perusvalmiuden ymmärtää muun muassa valtaa, viestintää ja yleisesti yhteiskuntatieteiden perustaa. Mutta senhän sinä, arvon fuksi, varmasti jo tiedätkin. Valtsikassa sinua odottava upea yhteisö kuitenkin kaivannee varmasti esittelyn!

Polvin koulutusohjelma pitää sisällään kolme ainejärjestöä: perinteikkäät yleisen valtio-opin Valtio-opin opiskelijat ry:n ja viestinnän Media ry:n sekä katraan kuopuksen, viime vuoden lopulla perustetun politiikan ja viestinnän Valta ry:n. Kaikki nämä loistavat, osaavat ja aktiiviset ainejärjestöt ovat olemassa kaikkia meitä opiskelijoita varten ja jokainen niistä on yhtä lailla Sinun ainejärjestösi. Nämä verrattomat porukat järjestävät meille kaikille yhteistä kivaa ja varmistavat että fuksisyksysi – kuten myös koko opiskeluaikasi – tulee olemaan jännittävä, hauska ja ikimuistoinen. Ainejärjestöt luovat virkistystä ja iloa opiskelijoilta opiskelijoille, ja kaikki halukkaat pääsevät niiden toimintaan mukaan.

Fuksina sinun kannattaakin aluksi keskittyä nauttimaan täysin siemauksin runsaasta viriketarjonnasta, joka on räätälöity tarjoamaan ihana ensipuraisu akateemisesta autuudesta ja herättämään sisimpäsi sivistynyt villi. Ainejärjestöjen repertuaariin kuuluu vaikka mitä: esimerkiksi tutustumisvierailujen (eli ekskursioiden) järjestäminen alan työelämätoimijoihin, opiskelijoiden edunvalvonta, monipuoliset kulttuuri- ja urheilutapahtumat, sekä luonnollisesti elämäsi ikimuistoisimpien juhlien mahdollistaminen. Ja nämä ovat vain esimerkkejä kaikista mahdollisuuksista! Ainejärjestöjen tehtävä on ajaa opiskelijoiden etua ja tukea juuri Sinua opiskelijaelämän eri osa-alueilla.

Apunasi fuksisyksysi aikana on valtiotieteellisissä kinkereissä karaistunut tuutorilauma, jonka pyhä tehtävä on tehdä sinun fuksivuodestasi vähintään yhtä hurmaavan huumaava kuin heidän omansa oli. Tuutorit ovat juuri sinua varten. He auttavat sinua työssä ja huvissa, iloissa ja suruissa. Heiltä voit siis kysyä neuvoa ja pyytää tukea asiassa kuin asiassa fuksisyksysi aikana, ja halutessasi jo vaikka nyt! Löydät heidät Instagramista nimellä polvituutorit.

Tapaat opinnoissasi ja riennoissasi kaikenkarvaisia tallaajia aivan laidasta laitaan, joita useimmiten yhdistää intohimo omaa tiedettään ja taidettaan kohtaan. Valtsikassa voit olla juuri sellainen kuin olet ja ajattella juuri niin kuin haluat. Toisten kunnioittaminen ja arvostaminen ovat valtsikalaisuuden perusta, joka luo ylleen keskustelevan ja avoimen ilmapiirin. Eri tieteenalojen taitajien kanssa keskusteluun heittäytyminen on nautinto, josta kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Ole valmis haastamaan käsityksesi ja löytämään mielesi erilaisten ajatusketjujen sfääreistä, tai sitten muuten vaan nauttimaan sielusi kyllyydestä yhteistä ilon ja elon riemua.

Fuksille syksy tuo tullessaan valtavasti uutta ja vielä enemmän mahdollisuuksia, jotka vain odottavat tarttujaansa. Sukella yliopistoelämään täysillä ja lähde rohkeasti mukaan esimerkiksi sinua kiinnostaviin tapahtumiin, projekteihin ja yhteisöihin – niitä tulee varmasti vastaan vaikka millä mitalla. Lähde siis rohkeasti mukaan rakentamaan uniikilla panoksellasi vanhan ja mahtavan Valtsikan tulevaisuudesta entistäkin kunniakkaampi!

Fuksivuosi on yksi elämäsi parhaista vuosista, kun vain annat sen viedä mennessään.

Polvin poppoo toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme! Emme malta odottaa syksyä!