Taloustiede

Taloustieteen koulutusohjelma


Hei ja suuresti tervetuloa taloustieteen koulutusohjelmaan, uusi fuksi! Onnittelut hienosta valinnasta, seuraavien muutaman vuoden aikana pääset varmasti kokemaan joitain elämäsi ikimuistoisimpia hetkiä. Vaikka ohjelmamme onkin sisäänotoltaan tiedekuntamme pienin, voit olla varma, että sinua on siltikin vastassa suuri ja tiivis joukko uusia ja vanhoja taloustieteilijöitä, jotka auttavat sinut alkuun yliopistolla ja tekevät fuksisyksystäsi elämäsi parhaan!

Taloustiedettä on oppiaineena saatettu kuvailla valtsikan outolinnuksi, sillä varsinkin ensimmäisinä vuosina tulet pyörimään matemaatikkojen ja luonnontieteilijöiden kansoittamalla Kumpulan kampuksella ehkäpä keskustaa tiuhempaan tahtiin, ja kun keskustaan pääset, huomaat taloustieteilijöiden olevan eristettyjä omaan rakennukseensa naapurikaupunginosaan. Älä kuitenkaan anna tämän hämätä hetkeäkään, sillä punaiset haalarit sitovat taloustieteilijät yhtä lailla osaksi valtsikayhteisöä, ja voit fuksisyksyn aikana huomata yhtä hyvin porukastasi löytyvän tuttuja niin sosiaalitieteistä, politiikasta ja viestinnästä kuin yhteiskunnallisesta muutoksesta.

Opinnoissasi sinua on alkuun auttamassa joukko tuutoreita, joiden tehtävä ja suoranainen palo on pitää huoli siitä, että syksysi menee nappiin kaikin puolin. Voit olla varma, että nämä kasvot tulevat syksyn aikana tutuiksi, joten muista lähestyä tuutoreita rohkeasti aina, kun siihen on aihetta – todennäköisesti joku poimii kysymyksesi vaikka yön pikkutunteina.

Tuutoreiden lisäksi toimintaa järjestää ympäri vuoden ainejärjestömme KTTO – pidemmältä nimeltään Kansantaloustieteen opiskelijat ry. Kun sinusta tuntuu, että olet saanut tarpeeksesi fuksien nimileikeistä, lähde mukaan vaikkapa yritysvierailulle, urheilulajikokeiluun tai bileisiin tutustumaan myös muihin taloustieteilijävuosikertoihin. Ainejärjestömme alkaa iältään jo pian lähestyä kuuttakymmentä, joten tarjolla on paljon ainutlaatuisia perinteitä – mutta vastapainoksi myös mahdollisuus päästä aina kehittämään uutta ja tekemään toiminnasta juuri kunkin vuoden näköistä.

Lähde siis ihmeessä mukaan fuksisyksyyn täysillä, ennakkoluulottomana ja nauti jokaisesta hetkestä. Porukkaamme tulee ihmisiä ympäri maata ja elämänsä eri vaiheista, niin suoraan lukiosta kuin välivuosien jälkeen kouluun palanneita. Älä siis jännitä hetkeäkään näitä uusia kasvoja tai sitä, etteikö jokaiselle täällä olisi paikkaa. Toivottavasti odotat ensitapaamista jo yhtä malttamattomana kuin mekin – ja muista nauttia vielä hetki tästä kesästä!