Puheenjohtajan tervehdys

Puheenjohtajan tervehdys


Tervetuloa valtiotieteelliseen tiedekuntaan ja suuret onnittelut opiskelupaikasta!

Olen Kaisla, valtiotieteellisen tiedekunnan ainejärjestön Kannunvalajien puheenjohtaja. Minulle on suuri ilo ja kunnia toivottaa teidät kaikki tervetulleeksi osaksi tätä hienoa yhteisöä. Matka yliopistoon ei ole helppo ja se vaatii kovasti työtä, jaksamista ja kärsivällisyyttä. Mikä tahansa tiesi yliopistoon onkaan ollut, olet yhtä arvokas osa yhteisöämme. Kesä on aikaa myös levätä ja kerätä voimia tulevaa syksyä varten.

Maailma muuttui dramaattisesti reilut 100 päivää sitten, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Lisääntynyt epävarmuus, taloudellinen tilanne ja koronan jälkivaikutukset heijastuvat myös nuorten elämään. Valtiotieteellinen tiedekunta on oivallinen paikka yhteiskunnan tutkimiseen ja ymmärtämiseen. Sen paikka korostuu tässä ajassa ehkä enemmän kuin koskaan.

Opinnot yliopistossa eivät aina ole helppoja, mukavia tai edes kiinnostavia. Ne kuitenkin kerryttävät ymmärrystä ja taitoja ja tietoja, jotka tulevat olemaan teille tärkeitä jatkossa. Oman kokemukseni mukaan, valtiotieteellinen tiedekunta kasvattaa nimenomaan ajattelua. Tulette törmäämään sanapariin kokonaisvaltainen ja kriittinen ajattelu vielä monta kertaa, mutta se todella tiivistää hyvin valtsikan ytimen. Meillä saa ja pitää olla eri mieltä.

Opintojen ohessa, muistakaa levätä. Valtsikassa on paljon eri vaihtoehtoja aina osakunnista ainejärjestöihin, mutta kaikkeen ei tarvitse mennä mukaan ja kaikkea ehtii myöhemminkin. Uupuminen ja ylisuorittaminen ovat tiedekuntamme ongelma ja toivon, että muistatte varata aikaa myös palautumiseen ja lepoon. Bileitä ja tapahtumia riittää, ei haittaa, jos yksi tai kaksi jää välistä.

Koronavuosien jälkeen yliopisto alkaa pitkästä aikaa pääasiallisesti lähiopetuksessa. Tämä voi varmasti olla jännittävää ja hermostuttavaakin. Se vaatii myös uudenlaista orientaatiota pitkien etäopiskelu tai etätyöjaksojen jälkeen. Apua on kuitenkin tarjolla ja tuutorit ja vanhemmat opiskelijat auttavat teitä mielellään. Lähiopinnot antavat mahdollisuuden keskusteluun ja ymmärryksen syventämiseen.

Haluan omasta puolestani vielä kerran toivottaa teidät osaksi tätä mahtavaa yhteisöä. Valtsika on keskeinen osa identiteettiäni ja on tarjonnut minulle töiden ja harkkojen lisäksi elinikäisiä ystäviä, mahtavia kokemuksia ja ikimuistoisia tapahtumia. Toivon ja uskon, että valtsika tarjoaa tätä kaikkea myös teille.

En malta odottaa teidän kaikkien tapaamista, yliopiston orientaatioviikolla tai viimeistään jossain Kuppalan syövereissä. Halataan kun tavataan!


 

Kaisla Huhta

Kannunvalajien puheenjohtaja 2022