Tervetuloa Valtsikaan!

Hei uusi fuksi!


Megaisot onnittelut uudesta opiskelupaikasta ja lämpimästi tervetuloa ihanaan Valtsikaan! Olit sitten juuri valmistunut ylioppilas taikka kokeneempi opiskelija, on edessäsi paljon uusia asioita ja ainutlaatuinen fuksivuosi. Yliopistoon tulo itselleni avasi uuden maailman, jossa uudet käsitteet hämmensivät ja ennenkokemattomat tapahtumat veivät mennessään. Tämä fuksiopas onkin räätälöity ja koottu juuri sulle, jotta pääsisit mahdollisimman vaivattomasti jyvälle yliopistosta ja fuksiudesta! Tällä sivulla kannattaa vilkaista fuksisanasto, kampuskartta, tapahtumat ja tutustua ainejärjestöihin.

Oma tieni Valtsikaan oli varsin tavanomainen: lukion jälkeiset välivuodet painettiin hiessä duunia, kevät hikoiltiin vielä kovempaa valmennuskurssilla ja sitten kun ovet vihdoin aukesivat yliopistolle, oli fiilis aivan mahtava. Oma paikka valtsikayhteisössä löytyi pian: lähdin mukaan ainejärjestötoimintaan ja tuutorointiin heti tilanteen tullen. Kaikille oman paikan löytäminen ei tietenkään ole samanlainen ja vaikka itse energinen olenkin, oli myös mulle fuksisyksy sosiaalisesti hyvin kuormittava – siitä oli kuitenkin pitkä aika, kun viimeksi on tavannut niin paljon uusia ihmisiä ja adaptoinut niin paljon uutta tietoa. Omalla kohdallani Valtsikan toimintaan mukaan lähteminen oli helpoin tapa löytää oma paikkani yliopistolla. Tämä oli kuitenkin vain mun oma tapa ja haluan painottaa, että kaikkeen ei tarvitse lähteä mukaan, vaan aina mennä oman jaksamisen ja mielenkiinnon mukaan. Mahdollisesti osalla elämäntilanne on sellainen, että millekään ylimääräiselle ei ole aikaa tai tilaa. Löydät paikkasi silti varmasti.

Vuoden 2020 fuksisyksy on muutenkin erilainen koronavirustilanteen takia, muun muassa mun lemppari fuksitapahtuma, KannuGames, on harmillisesti peruttu tältä vuodelta. Voi olla, että ensitapaamiset joudutaan tekemään etänä, ja tilanne syksyn tapahtumista on valitettavan epävarma. Mä ja tuutorit ollaan kuitenkin alusta asti pidetty ykkösprioriteettina teidän fuksien orientoituminen ja saattaminen yliopistoyhteisöön. Meidän tavoitteena on tehdä teidän fuksisyksystä ikimuistoinen, vaikka olosuhteet ovatkin erilaiset. Tuutorit onkin koko kesän suunnitellut ja ideoinut vaihtoehtoisia tapoja tutustumiselle ja kokoontumiselle.

Lopuksi haluan vielä sanoa, että teitä on täällä vastassa aivan uskomattoman mahtava porukka tuutoreita ja kanssaopiskelijoita. Mä lupaan itse olla myös saatavilla aina kun tarviitte, ja mulle saa huoletta tulla juttelemaan ihan mistä tahansa, autan aina parhaani mukaan. Valtsikan laajan järjestökentän ja aktiivisen opiskelijatoiminnan ansiosta jokainen löytää täältä varmasti itselleen jotakin mieluista. Yksi hyvä esimerkki, mihin voit lähteä uunituoreena fuksina mukaan on fuksitoimikunta! FTK koostuu eri koulutusohjelmien uunituoreista fukseista ja vastaa esimerkiksi meidän upeiden punaisten haalareiden hankinnasta. FTK:sta voi lukea lisää tästä oppaasta ja kannattaa olla tarkkana, kun fuksitoimikunnan haku alkaa syyskuussa.

Mutta joo! Eipä mulla muuta, kun että en malta oottaa et nähdään kaikki syksyllä! Palaillaan! <3

 


 

Kristiina Le

Fuksikapteeni 2020

Kannunvalajat ry