Kontakti

 

 

Kontakti ry
sosiologia
sosiaalitieteiden kandiohjelma


Hei fuksi, onnittelut Valtsikaan pääsystä! Kontakti ry on sosiologian opiskelijoiden ikioma ainejärjestö, joka on kultivoinut opiskelijoiden sosiologista mielikuvitusta jo vuodesta 1959 – vietimme keväällä siis 60-vuotisjuhliamme! Kontakti on pitkästä iästään huolimatta virkeä ja aktiivinen järjestö, joka järjestää jäsenistölleen kaikenlaista toimintaa perinteisistä bileistä työelämävierailuihin ja kulttuuritapahtumiin. Kontakti ottaa kaikki uudet jäsenet (ja muut uteliaat valtsikalaiset) avosylin vastaan. Kontaktissa yhteisöllisyys ei jää ainoastaan kommunitaristiseksi houreeksi tai mekaanisen solidaarisuuden ahdistavaksi yhdenmukaisuuden paineeksi, vaan puhkeaa durkheimilaisittain orgaanisen solidaarisuuden kauneimpaan kukintoon.

Sosiologia on yksi sosiaalitieteiden kandi- ja maisteriohjelmien opintosuunnista. Sosiologia on yleinen yhteiskuntatiede, joka tutkii sosiaalista. Sosiaalisuus kuvastaa myös meitä järjestönä hyvin. Sosiologian ainejärjestönä Kontaktin päämääränä on tukea jäsenistönsä opiskelua ja valvoa sosiologian opiskelijoiden etua. Opintoihin liittyvää toimintaa järjestämme esimerkiksi oppiainekahvien ja Tiedettä ja kaljaa -tapahtumien muodossa. Opintotoiminnan lisäksi Kontakti järjestää erilaisia työelämään liittyviä tapahtumia, kuten excuja kiinnostaviin organisaatioihin, sekä yhteisöllisyyttä tukevia kulttuuri- ja virkistystapahtumia. Ympäristö ja yhdenvertaisuus ovat läsnä kaikessa toiminnassamme. Kontakti jakaa myös sosiaalitieteiden järjestöjen kanssa neljästi vuodessa julkaistun Diskurssi-lehden, jonka tuottamiseen jokainen kontaktilainen on tervetullut osallistumaan.

Kontaktilaisuus ei siis todellakaan ole pelkästään kuivaa akateemisuutta ja jo kauan sitten kuolleiden partasuiden klassikkoteorioiden pänttäämistä (jota se toki myös on), vaan myös esimerkiksi kaljottelua (tai mehuttelua), teatterivierailuja, mielenkiintoisia keskusteluja ja uusia ystäviä. Syksyn alussa voit löytää meidät esimerkiksi sosiaalitieteiden fuksiaisista, ja syyslukukauden huipentuma on totta kai jo legendaksi muodostunut, syyslukukauden puolessa välissä järjestettävä Paskan musiikin festivaali, jota ei missään nimessä kannata missata! Loppuvuodesta valitsemme myös vaalikokouksessa Kontaktille uuden hallituksen, johon toivottavasti saamme mukaan myös teitä fukseja!

Mikäli sosiologia on juuri sinun juttusi tai olet utelias tutustumaan sosiologien kirjavaan joukkoon, älä epäröi liittyä Kontaktin jäseneksi! Jäseneksi liittyminen onnistuu helpoiten Kontaktin nettisivuilla. Muista seurata meitä myös somessa (FB, instagram), niin pysyt kärryillä siitä, mitä kaikkea Kontaktin piirissä tapahtuu!

OTA KONTAKTIA!

 

Kotisivut /kontaktiry Kontakti ry-ryhmä @kontaktiry