Media

Media ry
viestintä
politiikan ja viestinnän kandiohjelma


Arvon fuksi,

Ensinnäkin, suuret onnittelut sisäänpääsystä! Selätit raskaan pääsykoekevään ja edessäsi siintävät elämäsi kenties parhaat vuodet. Toiseksi, onnittelut mahtavasta valinnasta hakea politiikan ja viestinnän koulutusohjelmaan. Tulevien vuosien aikana sinusta tulevat pitämään huolta kolme ainejärjestöä: Valta, VOO ja Media.

Media on Helsingin yliopistossa viestintää opiskelevien oma järjestö. Viestinnän opinnoissa tutustut medioiden, organisaatioiden, yhteisöjen ja yksilöiden viestintään yhteiskunnan, kulttuurin ja historian näkökulmasta. Elämä on jatkuvasti enemmän medioitunutta ja viestintä on olennainen osa arkeamme. Alan asiantuntijoita ja monimediaosaajia tarvitaankin yhä enemmän, ja viestintä onkin ollut pitkään yksi valtiotieteellisen tiedekunnan suosituimpia hakukohteita. Aineen opiskelijat ovat työllistyneet menestyksekkäästi muun muassa toimittajiksi, viestinnän asiantuntijoiksi, tutkijoiksi sekä monipuolisiin suunnittelu- ja johtotehtäviin yhteiskunnan kaikille sektoreille.

Opiskelu tarvitsee kuitenkin myös vastapainoa, jolloin kuvioon astuu Media ry ja sen toimintaa luotsaava 11 henkinen hallitus. Hallitus pitää huolen muun muassa opintoasioista ja luo suhteita työelämään erilaisten yritysyhteistöiden myötä. Tiesitkö, että Median myötä sinulla on esimerkiksi mahdollisuus päästä kokeilemaan siipiäsi alan töissä jo vaikka fuksisyksynä yrityssafarilla?

Mediassa voit myös juhlia mahtavassa seurassa yön pikkutunneille asti, matkustaa ympäri maailmaa (esimerkiksi Itä-Eurooppaan, Otaniemeen tai Tampereelle), hikoilla tai kannustaa kavereita vauhdikkaissa urheilutapahtumissa, tunnelmoida syksyisillä vuosijuhlilla, nauttia korkeakulttuurista ja ihan vain hengailla lämminhenkisessä porukassa. Jokaiselle löytyy jotain. Ainejärjestöllämme on myös lämmin suhde oppiaineen henkilökuntaan, alan ammattijärjestöihin ja muihin Suomen viestinnän opiskelijoihin. Media on hyvän mielen järjestö, josta paikkansa löytää niin viestinnästä kuin politiikasta kiinnostunut, niin fuksi kuin alumnikin.

Lisäksi julkaisemme useaan otteeseen palkittua ainejärjestölehteä Groteskia, joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden kehittää omia journalistisia taitoja. Lehden arkistoista löytyykin usean ammattilaisen ensitöitä. Tartu rohkeasti kynään, joko juttuidean kanssa tai ilman.

Vielä kerran, suuret onnittelut. Edessäsi odottavat upeat vuodet mahtavassa seurassa. Kohta mennään! Media odottaa sinua innolla.

Kotisivut /viestinta Media ry-ryhmä @media_ry @media_ry Snapchat: @media_ry