Väki

Väki ry
sosiaali- ja kulttuuriantropologia
yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelma


Hei sinä Yhteiskunnalisen muutoksen koulutusohjelman fuksi, lämpimästi tervetuloa valtsikaan! Olemme iloisia siitä, että olet valinnut tämän mielenkiintoisen koulutusohjelman. YHMUn neljä opintosuuntaa, eli sosiaali- ja kulttuuriantropologia, kehitysmaatutkimus, talous- ja sosiaalihistoria sekä poliittinen historia lähestyvät kaikki yhteiskunnallista muutosta hieman eri näkökulmista toisiaan täydentäen. Samaan tapaan meillä opintosuuntien ainejärjestöillä on yhteinen päämäärä, eli toivottaa sinut tervetulleeksi YHMU-yhteisöömme, mutta tämän lisäksi täydennämme yliopistokokemustasi omilla persoonallisilla tapahtumillamme ja perinteillämme. Yhdessä YHMUn tuutorien kanssa me ainejärjestöt varmistamme, että tutustut opiskelukavereihisi ja pidät hauskaafuksivuotesi aikana.

YHMUn opintosuunnista sosiaali- ja kulttuuriantropologia lähestyy yhteiskunnallista muutosta sosiaalisten ja kulttuuristen tekijöiden kautta, usein aivan ruohonjuuritasolta. Osallistuvan havainnoinnin ja etnografian avulla antropologinen tutkimus voi valottaa esimerkiksi sitä, miksei yhteiskunnallinen muutos ole samankaltainen prosessi eri puolilla maailmaa, sekä lisätä ymmärrystä siitä, millä lailla erilaiset ihmiset näkevät ja kokevat muutostilanteen. Sosiaali- ja kulttuuriantropologian ainejärjestö Väki haluaa toivottaa sinut tervetulleeksi paitsi YHMUun, myös tutustumaan Väen toimintaan. Ensikosketuksen ainejärjestöömme tulet saamaan fuksisyksyn tapahtumissa, joissa tulemme pyörimään mukana!

Ainejärjestöjen omat tapahtumat ovat oiva keino tavata uusia ihmisiä, joihin ei välttämättä muuten tulisi tutustuttua oman koulutusohjelman kursseilla tai fuksitapahtumissa. Väen ovet ovat aina avoinna YHMUlaisille ja odotammekin innolla, että pääsemme tutustumaan uusiin fukseihin. Väen kanssa voit vaikka lähteä virkistäytymään kauniissa Nuuksion kansallispuistossa, vierailla museoissa ja taidenäyttelyissä, tai rentoutua leffaillassa hyvässä seurassa. Väki aikoo panostaa tulevana vuonna erityisesti myös mielenkiintoisiin työelämään liittyviin tapahtumiin, jotta te – ensimmäisen vuoden opiskelijat – saatte käsityksen antropologian
tarjoamista laajista työmahdollisuuksista.

Olet tervetullut tutustumaan toimintaamme, vaikka opintoihisi liittyvät mielenkiinnon kohteet olisivatkin jossain muualla kuin antropologiassa. Väkin kautta pääset tutustumaan kirjavaan joukkoon mitä erilaisimpia ihmisiä, joten et varmasti ehdi tylsistyä kanssamme. Ja jos YHMU-koulutusohjelman ensimmäisten antropologian kurssien jälkeen sisälläsi syttyykin kipinä opintosuuntaamme kohtaan, löydät Väestä runsaasti vanhempia opiskelijoita, jotka haluavat kernaasti jutella kanssasi holismista, rituaaleista, luonto-kulttuuri-jaottelusta tai vaikka avaruusantropologiasta. Innokkaimmat voivat myös hakea mukaan ainejärjestömme hallitukseen, jolloin
pääset itse suunnittelemaan ja toteuttamaan toimintaamme sekä huolehtimaan opiskelijoiden edunvalvonnasta.

Meillä Väessa on oma eksoottinen meininkimme ja toivomme, että viihdyt seurassamme! Toimintaamme voi osallistua missä vaiheessa vuotta tahansa. Nappaa siis uusi opiskelukaveri käsikynkkään ja tule kokemaan Väen rytmit Kuppalassa, tai lyöttäydy seuraamme leffaillassa. Yhtä erinomainen idea on tarkastaa myös Kumouksen, Kehon, Tason ja Polhon hulinat lukuvuoden aikana, sillä näistä on YHMUlaisen timanttinen fuksivuosi tehty. Joten vielä kerran, tervetuloa valtsikaan ja YHMU-yhteisöömme!

 

/hyvakiry @vakiryhallitus