Stydi

Stydi ry
sosiaalityö
sosiaalitieteiden kandiohjelma


Sydämelliset onnittelut opiskelupaikasta valtiotieteellisessä! Kova puurtaminen on nyt takana, ja edessä ovat opiskeluajan huikeimmat hetket.
 
Stydi ry on vuonna 2009 perustettu Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan sosiaalityön opiskelijoiden ainejärjestö, joka järjestää monipuolisia työelämävierailuja, huolehtii opiskelijoiden edunvalvonnasta ja yhdistää opiskelijoita järjestämällä rentoja illanistujaisia. Stydin tapahtumiin ovat lämpimästi tervetulleita kaikki valtsikalaiset, ja jäseniksi voivat liittyä sosiaalitieteitä ja sosiaalityötä opiskelevat.
 
Sosiaalityö on asiantuntijatyötä, jonka ytimessä ovat sosiaalisten ongelmien ehkäisy ja ratkaiseminen sekä hyvinvoinnin lisääminen yksilöiden, perheiden, yhteisöjen ja yhteiskunnallisten rakenteiden tasolla. Sosiaalityötä tehdään usein laajoissa ja moniammatillisissa verkostoissa muiden toimijoiden kanssa. Sosiaalityö tarkoittaa myös yhteiskunnallista tieteenalaa, jonka tutkimuskohteita ovat muun muassa sosiaalialan ammattikäytännöt ja palvelut, köyhyys ja eriarvoisuus, lapsuus ja nuoruus, lastensuojelu, vanhuus, maahanmuutto ja eri vähemmistöt. Keskeisiä periaatteita sosiaalityössä ovat yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus ja ihmisoikeudet. Tärkeää sosiaalityössä on myös yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen osallistuminen.
 
Sosiaalityön maisteriksi opiskelemalla saa Valviran myöntämän pätevyyden toimia laillistettuna sosiaalityöntekijänä lukuisilla eri sosiaalityön kentillä. Asiakastyön ja yliopiston opetus- ja tutkimustehtävien lisäksi koulutus antaa erinomaiset lähtökohdat toimia järjestöissä, kunnissa, valtiolla ja yksityisellä sektorilla asiantuntijatehtävissä, joissa edellytetään sosiaalitieteiden osaamista.
 
Stydillä on aktiivista työelämätoimintaa ja runsaasti erilaisia työelämävierailuja, joilla pääsee tutustumaan sosiaalityön ja sosiaalitieteiden laaja-alaiseen toimintakenttään. Stydi toimii opiskelijoiden edunvalvojana opintoasioissa ja tuo esille opiskelijoiden näkökulman opintoja kehitettäessä. Stydi tekee aktiivisesti yhteistyötä sosiaalityön oppiaineen kanssa järjestäen joka kevät ja syksy opintoaiheiset tieteenalakahvit. Lisäksi Stydi toimii yhteistyössä muiden ainejärjestöjen ja toimijoiden kanssa tarjotakseen jäsenilleen parasta mahdollista toimintaa. Myös yhteiskunnallinen vaikuttaminen sekä sosiaalityön arvostuksen ja näkyvyyden lisääminen yhteiskunnassa on Stydin toiminnassa keskeistä. Stydi järjestää jäsenilleen tietenkin myös hauskaa yhdessäoloa, liikunta- ja kulttuuriekskursioita ja tarjoaa mainion mahdollisuuden rentoutumiseen opiskelukavereiden kanssa.
 
Stydille valitaan joka syksy uusi hallitus, joten mikäli ainejärjestötoimintaan mukaan lähteminen kiinnostaa, voit päästä toimintaan mukaan jo heti fuksivuotenasi. Hallitustoiminnan kautta pääsee tutustumaan upeisiin opiskelijakavereihin, pysyy ajan hermolla sosiaalityötä ja opintoja koskevissa kysymyksissä, oppii tärkeitä työelämässäkin tarvittavia taitoja ja saa opiskeluarkeen mukavaa vastapainoa. Hallituspestin avulla pääsee myös toteuttamaan omia luovia puoliaan ja kokeilemaan siipiään esimerkiksi tapahtumanjärjestäjänä, suhteiden luojana, tiedottajana tai työelämävastaavana.
 
Stydin hallituksen kokoukset ovat jäsenistölle avoimia tilaisuuksia, joten olet tervetullut tutustumaan hallitustoimintaan milloin vain. Älä myöskään epäröi nykäistä hallituslaisia hihasta, jos sinulla on mitään kysyttävää hallituksesta, Stydistä tai opiskelusta.
    
Tervetuloa mukaan toimintaan: vaikuta, osallistu ja kehity!
Kotisivut /Stydiry @stydiry @stydiry